top of page

#WATER

We  breken graag een lans  voor vrij zwemmen en vrije en makkelijke toegang tot onze waterwegen met niet gemotoriseerde vaartuigen.

Da's nog niet meteen voor morgen.

Maar we kijken graag naar Duitse, Zwitserse of Scandinavische voorbeelden.  Daar is het zwemmen in rivieren toegestaan tenzij expliciet verboden. Hier is het omgekeerd. 

Inspirerende praktijken met expertise in België/Nederland zijn:

Pool is Cool

Drinkable Rivers

Waterland

River Cleanup

Outdoor Swimming Belgium

We roepen niet iedereen op om gelijk waar in het water te duiken. Maar er zijn plaatsen waar het risico klein is. Neem je tijd en leer vooral het water kennen en ken je eigen capaciteiten. Hier alvast enkele tips.

En hier nog veel meer: Outdoor Swimming Society

Je zal ons geregeld al dippend, dobberend,  zwemmend, zeilend of  varend met kano zien . Op de Leie & De Gavers of in de vaart en ook in het open bad.

Af en toe organiseren we iets aan de waterkant: een zwempartij , een fullmoon-dip, een opruimactie, filmvoorstelling etc....

Cu There!

ExploRation Swim/GuerillaSWimCLub/Expedition Swim/illegalswimmingsociety   Join! (Ask around)

Ongoing Year-round Exploration, Research, Survey & Fun of Kortrijks Swimmable Bodies Of Water. Roger Deakin & OSS inspired.

Next:  Full Moon Swim ...🤤👻🌕 ...


#askaround #sorrynotsorry #outdoorswimmingsociety #microadventures #wildswimming #seineschelde #kabaalaanhetkanaal #fucklago #waterlog #guerillaswimclub

bottom of page